Siirry sisältöön

SHEHAP – Prevention of Sexual Harassment in Secondary Schools

Seksuaalinen häirintä on haaste nuorille, kouluille ja vanhemmille erityisesti silloin, kun se tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Opettajat ja muut kouluissa työskentelevät, nuoret ja heidän vanhempansa tarvitsevat tietoa, miten tunnistaa seksuaalinen häirintä kouluympäristössä ja miten tehdä töitä sen ehkäisemiseksi. SHEHAP-hankkeessa pyritään puuttumaan tähän ongelmaan tarjoamalla tutkimukseen perustuvaa tietoa ja analyysia yläasteen oppilaiden, opettajien ja vanhempien tietotarpeista.

SHEHAP-hankkeessa:

  1. Parannetaan seksuaalista häirintää koskevia oppimateriaaleja lisäämällä niihin tutkimukseen perustuvia faktoja yläkouluikäisten oppilaiden sekä heidän opettajiensa ja vanhempiensa tietotarpeista.
  2. Lisätään materiaalien kiinnostavuutta ottamalla mukaan oppilaita niiden suunnitteluun.
  3. Vähennetään kaiken tyyppistä seksuaalista häirintää kouluissa lisäämällä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja opettajien tietoutta asiasta, kykyä ehkäistä häirintää ja siihen puuttumista.
  4. Parannetaan kouluissa työskentelevien opettajien ja eri ammattiryhmien taitoja ja tietämystä seksuaalisen häirinnän ehkäisyssä ja hyödyllisillä ohjeilla ja tehtävillä.
  5. Lisätään vanhempien tietoisuutta seksuaalisen häirinnän ehkäisemisestä ja annetaan heille ohjeita ja vinkkejä siitä, miten he voivat keskustella seksuaalisesta häirinnästä lastensa kanssa.

Hanketta rahoittaa Erasmus+ Strategic Partnerships for school education (KA201). Hankkeen kesto on 1.9.2020 – 31.8.2023.

Hankekumppanit:

Turun ammattikorkeakoulu, Suomi
Vasaramäen koulu, Suomi
PANEPISTIMIO DYTIKIS ATTIKIS, Kreikka
9th High School Kallitheas “Manos Xatzidakis, Kreikka
ESEL – Escola Superior de Enfermagam de Lisboa, Portugali
Agrupamento de Escolas de Santo António, Portugali
BI Klaipedos miesto visuomenes sveikatos biuras, Liettua
Klaipedos Versmes progimnazija, Liettua


Huomioithan myös EDDIS-hankkeessa tuotetun digitaalisen opetusmateriaalin, joka on suunnattu yläkouluikäisten seksuaaliterveyden edistämiseen